Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Űrhajók típusai

Go down

Űrhajók típusai

Témanyitás by Proteus on Kedd Nov. 21, 2017 8:20 pm

Űrhajók típusai

Három különböző fő hajótípust határoztak meg a nagy háborúk idején. Ez a három fajta a romboló, cirkáló és vadászgép. Minden hajónak több alfajtája is létezik. 

A rombolók:
A romboló besorolású hajók a legnagyobb méretű és legjobban felfegyverzett hajók a galaxisban. 

Könnyű romboló:
A rombolók között a könnyű rombolók a legkisebbek, előnyük típustársaikhoz mérten a méretük és a gyorsaságuk illetve az olcsó előállításuk és gyártásuk. Mégis flották csupán kis részét képezik ezek a hajók, ugyanis fenntartási költségük magas.
Nehéz romboló:
A nehéz rombolók méretileg a könnyű rombolókkal egyezik meg, csupán fegyverzetük száma és ereje ami a könnyű rombolóknál erősebbé teszi.
II. Osztályú Romboló:
Ezek a rombolók jóval nagyobb méretben készülnek mint a könnyű és nehéz rombolók. Többnyire a zászlóshajó mellett helyezkednek el a flottákban. Fegyverzetük és páncélzatuk jóval erősebb a két társánál.
Bombázó:
A bombázó rombolókat többnyire bolygófelszínek támadására és inváziók támogatására fejlesztettek ki. Űrbéli csatára aligha alkalmas, azonban alkalmas csapatok szállítására, tárolására. A páncélzatuk és fegyverzetük sokkal gyengébb mint a rombolóké, mérete miatt mégis a romboló típus besorolásához került.
Blokádhajó:
A blokádhajók nevéből adódóan blokádok létrehozására alkalmasak. Erejük egy rombolóéval vetekszik, de sokkal lassabbak. Alkalmasak nagyobb csatákban való részvételük is, de kevésbé megszokott dolog. A bombázóhajóhoz hasonlóan bolygófelszín támadására lett tervezve, de űrcsatára is alkalmas. A blokádhajókban akár egész hadseregeket is szállíthatunk.
Ostrom hajó:
Az ostromhajók a blokádhajók továbbgondolt változatai. Erejük nagyobb mint egy másodosztályú rombolóé. Nagyon ritka számban fordulnak elő a frakcióknál, hiszen előállításuk és fenntartási költségük rendkívül magas. Az ostromhajók alkalmasak bolygófelszínek megtámadására is, és akár hevesebb ütközetekben való részvételre is alkalmas. Ereje meghatározó lehet egy űrcsatában, megfelelő támogatással. Az ostromhajók rendelkeznek saját hangárral is. 
Romboló vadász:
A romboló vadászhajók csak űrcsatákra lettek tervezve, főképp a hajó elején helyeznek el ágyúkat. A hajó rendeltetése más hajók megsemmisítése. A romboló vadászok mérete kisebb mint egy rombolóé, viszont fegyverzetük ereje miatt bekerült a rombolók kategóriájába.
Nehéz csatahajó:
A nehéz csatahajók a rombolóvadászokhoz hasonló rendeltetésre születtek, mégis sokkal több funkciót elégítenek ki. Rendelkeznek hangárral, erős fegyverzettel. Méretük egy 2. osztályú rombolóéval vetekszik. A nehéz csatahajók a flották gerincét képezik. Előállításuk és fenntartásuk viszont drága.
Másodosztályú rombolóvadász:
Rendkívül ritka és drága hajófajta, méretük a nehéz csatahajóékhoz hasonlítható. Erejük viszont nagyobb mint egy ostromhajóé. Rendelkeznek hangárral.
Élhajó:
Az élhajók nevükből adódóan a flották élén helyezkednek el. Méreteik sokkal nagyobbak mint az eddig felsoroltaké. Az élhajók közül kerülhetnek ki akár zászlóshajók is. Előállításuk és fenntartásuk drága, páncélzatuk és fegyverzetük az eddig felsoroltak közül a legerősebb, de nem a legerősebb a rombolók fajtái között.
Rendelkeznek hangárral, alkalmasak bolygók bombázására is. Képesek fenntartani akár egy egész hadsereget a fedélzeten. 
Parancsnoki hajó:
A parancsnoki hajók hatalmas mérettel rendelkeznek, méretük akár 4-5km hosszú is lehet. A flották közepén helyezkedik el a csatamezőn, rendkívül erős páncélzattal és pajzzsal vannak ellátva. Hangárral és akár cirkáló hangárral is fel lehetnek szerelve ezek a bestiák. A csatatéren meghatározó szerepet játszik. Általában itt helyezkednek el a csatát irányító személyek. Előállításuk és fenntartásuk rendkívül drága.
Szuper romboló:
A szuper rombolók a világegyetem legnagyobb hajói, nagyon ritkát és nagyon drágák. Aligha pár darab található belőlük. Méretük megközelítheti 10.000 vagy akár a 20.000 métert is. Képesek több százezres legénységet fenntartani. Hangárral és cirkálóhangárral is rendelkezhetnek. A szuper rombolókon általában egy speciális fegyver is található. Két ismert szuper romboló található most a galaxisban. A Tunka és a Krónusz Kardja. A nagy háború idején is létezett egy hatalmas Molati szuper romboló mely a Sileusnál pusztult el. Maradványai a mai napig fellelhetőek ott. A hajó nem más volt mint a Grokan, 11200m hosszú volt. Fegyverzete 20 darab könnyű lézerből 15 darab nehéz lézerből és négy torpedóvetőből állt. 
A cirkálók:
A cirkálók a közepes hajónemet képviselik. Többnyire harci feladatot végeznek el.
Könnyű cirkálók:
A könnyű cirkálók a típusa legkisebb méretű hajója. A flotta legátlagosabb hajója, kis méretű, 4-5 fős személyzet elegendő a működtetéséhez. Páncélzatuk és pajzsuk könnyű, fegyverzetük kevés. Többnyire nagyobb csoportokban támadnak egy nagy célpontra.


Nehéz cirkáló:
A nehéz cirkálók valamivel nagyobb a kisméretű testvéreinél. Erősebb páncéllal és pajzzsal vannak szerelve, fegyverzete általában erősebb és már torpedóvetőket is találhatunk rajta. 10-20 fős személyzetet igényelnek ezek a hajók általában.


Élcirkáló:
Az élcirkálók a cirkálótípusok közül a legnagyobb méretű. 5-600 méter hosszú is lehet. Jobb és erősebb páncélzattal vannak felszerelve mint társai. 20-30 fős személyzet szükséges a hajóhoz. Többnyire a nevéből adódóan is a flották élén harcolnak, többnyire más cirkálók a célpontjaik. 


Felderítő cirkáló:
A felderítő cirkálók valahol a nehéz és a könnyű cirkálók mérete között mozog. A felderítő cirkálók nevéből adódóan felderítő küldetésekre alkalmas. Főképp szenzoraira és radarjaira teszik a hangsúlyt megtervezéskor. A gyenge fegyverzet önvédelmi célokra elég. Nagyobb ütközetek esetén ajánlott a menekülés, a típust nem harcokra fejlesztették ki. Pajzsa és páncélzata gyenge.


Támogató cirkáló:
A támogató cirkálók többnyire a felderítő cirkálók továbbgondolt változata. Alkalmas felderítésre is, de főképp harci feladatokat látnak el. Gyorsak és a cirkálók között erősnek bizonyulnak. A támogató cirkálók általában nagyobb hajók mellett szerepelnek, vagy parancsnoki hajókban helyezik el őket. Feladatuk megvédeni a nagyobb társaikat a vadászgépektől, vagy gyengébb ellenfelektől.

A vadászgépek:
A vadászgépek a legkisebb közvetlen harci feladatot elvégző űrjárművek. Fürgék, gyorsak általában rajokban halálosak is lehetnek. Páncélzatuk és pajzsuk viszont fele akkora sincsen mint egy cirkálóé.

Könnyű vadászgép:
A könnyű vadászgépek előnye a gyorsasága és mennyisége. A flottákban ebből található a legtöbb. Páncélzatuk és pajzsuk viszont gyenge, fegyverzetük viszont változhat frakcióként vagy tulajdonosként. Előnyük még, hogy könnyen módosíthatóak.

Nehéz vadászgép:
A nehéz vadászgépek általában lassabbak a kis testvéreiknél, de erősebb páncélzattal és pajzzsal látták el őket. Általában nagyobb fegyverzetet is kapnak gyári formájukban. Előnye, hogy valamivel erősebbek a könnyű vadászgépeknél, de kevésbé lehet őket módosítani. 


Elfogó vadászgép:
A vadászgépek ágának legerősebb tagja az elfogóvadász. Más vadászgépek elpusztítására fejlesztették ki őket. Rendkívül drágák, de viszont megérik az árukat.
Könnyen lehet őket módosítani, a nehéz vadászgépekkel ellentétben itt sokkal nagyobbak a lehetőségeink.
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.