Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Skendum

Go down

Skendum

Témanyitás by Proteus on Kedd Szept. 26, 2017 9:01 pm

Skendum


(Wraith:Stargate)Biológiai tulajdonságok:

A skendum egy humanoid faj. Bőrük színe zöld, arcuk és testük többnyire egy emberhez hasonló. Elevenen szüli meg gyermekeit. Egy átlagos Skendum 170-180 cm re nő meg. A skendum emberi években számolva 80 évet él le.


Kultúra és vallás:
A skendum kultúra a hajózás és a tenger, illetve az űrbelépést követően az űrről szól. A vallásuk és az ünnepeik is a hajózás köré épül. Három istenben hisznek. A Skendum főisten, aki a tengerek és földek felett uralkodik, aki teremtette őket. Tharim a viharok és a harag istene, akihez a legtöbb hadjáratot és háborút kötik. Askel a túlvilág istene, aki az elhalálozott Skendumokat őrzi az örökkévalóságig. A skendumok többnyire az űrben élnek, fiatalon kötnek házasságot és nemzenek gyermeket. A nők feladata, a gyermeket harcossá, tengerésszé nevelni. A skendum asszonyok a dahnál is agresszív viselkedést produkálnak a gyermek tanítása közben.
A skendumok 15 év körül válnak nemzőképessé, majd kötelességük gyermeket nemzeni. Ha a gyermek gyenge, azt a tengerbe vetik. Ha a gyermek eléri a 17 éves kort, és túléli a megpróbáltató kiképzéseket egy családi páncélt kap, mely a család címerével van ellátva. A skendum tradicionális harcviselést folytat a mai napig. A skendum felszerelése egy kard, kézi pajzs, páncél, esetleg egy sugárvető. A felszerelés Trilliumból készül, mely képes ellen állni a sugárfegyvereknek. Ezt a fémet csak a skendumok szülőbolygóján lehet fellelni a Kangaroson. A legkiválóbbak saját hajót kapnak a családjuktól, persze ezt csak a tehetősebb házak engedhetik meg maguknak. Ha elég kiváló a skendum gyermek, akkor a skendum királyságtól kapja meg a hajóját, persze ezt kérvényezni kell a családnak, és a gyermeknek bizonyítania kell rátermettségét. Ha sikerül bizonyítania, akkor nagyobb dicsőségben részesül, mintha a családtól kapott volna hajót. 


Kapcsolatok
A Skendumok nehezen alakítottak ki kapcsolatot a szövetségeseivel. Eleinte ellenséges viselkedést mutattak ellenük. Miután a dah vérvezért kihívta Tarlos Gorlum skandum király, és vereséget szenvedett a Skendum nép a dah vérvezért választotta meg új királyává, akit hatalmas tisztelettel szolgálnak a mai napig. Mivel ismét van Skendum király, a dahokkal való kapcsolat még erősebbé vállt az utóbbi időkben, főképp a nagy háború után.
Társadalom
A skendum társadalom agresszív módon viselkedik, megszálló, portyázó, fosztogató nép. A kultúrájuk tükrözi a népet is, az asszonyok különös tiszteletet és szerepet kapnak a társadalomban. A skendum nép házakra van bontva, minden egyes család egy házat jelent. A házak élén egy veterán skendum áll, egészen haláláig. Csak a legidősebbek lehetnek házvezetők. A házak felett áll a házak szövetsége. A házak szövetségében több ház szövetkezett esetleg több ellen, ennek politikai előnyei és hátrányai vannak csak. A házak már nem háborúznak egymás ellen, mint régen. A házszövetségek lényege inkább már királyválasztáskor fontos, mint területek birtoklása miatt. Természetesen a mai napig létezik egy tradicionális küzdelem a házak között, mely minden évben megrendezésre kerül. Itt kiválasztják az év bajnokát, aki hatalmas tiszteletben és gazdagságban részesül. A házszövetségek felett uralkodik a király. A király a legerősebb és legdicsőbb házakból kerülnek ki, mivel ez egy nagyon fontos és befolyásos rang akárki nem kaphatja meg. A jelenlegi király Zukho Tiramme, a Tiramme ház legidősebb sarja. A házak még több részletre oszthatók. Unokatestvérek, rokonok is szerepelnek a házakban. Természetesen vannak házak, melyek egyesültek az idők során vagy a sok házasság miatt teljes mértékben egybemosódtak. A nagy háború idején a legdicsőbb házak a Kangaros melletti holdakon területet kaptak saját hajógyárak, bányák, gyárak felépítésére. Rengeteg független ház is került ki, mely a molati szövetségtől függetlenül jelenik ma meg a galaxisban. A házak melyek elhagyták a kangarost, a mai napig tartják a kapcsolatot, de más bolygón tevékenykednek. Vannak házak, melyek a Mekver aszteroida övezetbe vonultak, hogy függetlenül portyázhassanak a galaxisban. A kalóz bandák, ezeket a házakat nem merik bántani, hiszen tudják, hogy a Skendum kapitányok a galaxis legkiválóbb hajósai. 

Történelem
A Skendumok ős történelme főképp mítoszokból és legendákból épül fel. Az első komolyabb ipari forradalmat követő évszázadokban hatalmas tengerészeti fejlődés vette kezdetét. Az űrkorszak kezdetén a Molati szövetséget ellenségének tekintette, de hamarosan szövetségessé váltak, miután a királyukat megölte a dah vérvezér tisztességes párbajban. Később a nagy háború idején nagy szerepet játszottak az Aszkáli fronton. A sokkal modernebb aszkáli cirkálókkal és rombolókkal vették fel a harcot. A megszállott hajózás iránti szeretetük és hozzáállásuk segítségével győzelmet arattak a dahnak az aszkálikkal szemben. A Krónusz szövetséggel szembeni háborúban is megállták a helyüket. Sokan nem beszélnek róla, de a forró béke előtt a Skendum flotta egészen az Ousgalig nyomta ki a frontvonalat, csak a felszíni csaták elvesztése után kénytelen voltak visszavonni erejüket a Rehammera. A rehamménál viszont csapdába csalta őket Saon Karim Elk admirális. A létszámfölény miatt hamar alulmaradtak. A Skendumoknak 12 hajójuk volt ekkora, az elkeknek közel 30. A Skendum és Elkek közötti csata a Rehamménál 5 skendum csatacirkálló és 6 elk rombolóra végződött. A skendumok ebből a cirkálóból 4 et önmegvalósítás gyanánt az elk hajóknak vezettek. Az elkeknek szerencséjük volt talán, vagy sem de a Dah hívta vissza a Skendum flottát. Mivel ekkor a Dah király uralkodott felettük a parancsot teljesítették. A nagy háború után sokkal nehezebb és erősebb hajókat kezdtek el építeni. Sokkal kitartóbb és erősebb katonákat kezdtek nevelni. A Skendum már rég készen áll egy újabb háborúra. Ki tudja, talán ők fogják kirobbantani az új világégést. 

Egyéb:
Névalkotáskor előre kerül a ház neve, mögé a keresztnév.
Példa: Tarlos Gorlum


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 4
Gyorsaság: 4
Intelligencia: 3
Karizma: 6
Állóképesség: 6
Fogékonyság: 4
Ügyesség: 4
Ellenállás: 4

Haderő:
Összesen 4 Divízió
Skendum kalapács divízió
- 20 romboló
- 15 cirkáló
- 5 anyahajó
- 200 vadászgép
- 1 csapatszállítójármű
-50 könnyű szárazföldi jármű
-10 nehéz szárazföldi jármű
-4000 szárazföldi egység
Zakar ház flottája
- 15 romboló
-10 cirkáló
-8 anyahajó
-320 vadászgép
-14 csapatszállító jármű
-500könnyű szárazföldi jármű
-300 nehéz szárazföldi jármű
-50000 szárazföldi egység
-600 fő tradicionális elit kardos katona

Királyi tengerészet

- 40 romboló

- 40 cirkáló

Sokan ház flottája

-10 romboló

- 4 cirkáló

Utan ház hadserege

-2 cirkáló

-40 szállítóhajó

-5000 Skendum Lovag

- 300 beszivárgó (kém képesség)

- 300 000 szárazföldi katona
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.