Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month
Proteus
 
F06MG19
 
Werk
 

Poll

Skendum

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Skendum

Témanyitás by Proteus on Kedd Szept. 26, 2017 9:01 pm

Skendum


(Wraith:Stargate)Biológiai tulajdonságok:

A skendum egy humanoid faj. Bőrük színe zöld, arcuk és testük többnyire egy emberhez hasonló. Elevenen szüli meg gyermekeit. Egy átlagos Skendum 170-180 cm re nő meg. A skendum emberi években számolva 80 évet él le.


Kultúra és vallás:
A skendum kultúra a hajózás és a tenger, illetve az űrbelépést követően az űrről szól. A vallásuk és az ünnepeik is a hajózás köré épül. Három istenben hisznek. A Skendum főisten, aki a tengerek és földek felett uralkodik, aki teremtette őket. Tharim a viharok és a harag istene, akihez a legtöbb hadjáratot és háborút kötik. Askel a túlvilág istene, aki az elhalálozott Skendumokat őrzi az örökkévalóságig. A skendumok többnyire az űrben élnek, fiatalon kötnek házasságot és nemzenek gyermeket. A nők feladata, a gyermeket harcossá, tengerésszé nevelni. A skendum asszonyok a dahnál is agresszív viselkedést produkálnak a gyermek tanítása közben.
A skendumok 15 év körül válnak nemzőképessé, majd kötelességük gyermeket nemzeni. Ha a gyermek gyenge, azt a tengerbe vetik. Ha a gyermek eléri a 17 éves kort, és túléli a megpróbáltató kiképzéseket egy családi páncélt kap, mely a család címerével van ellátva. A skendum tradicionális harcviselést folytat a mai napig. A skendum felszerelése egy kard, kézi pajzs, páncél, esetleg egy sugárvető. A felszerelés Trilliumból készül, mely képes ellen állni a sugárfegyvereknek. Ezt a fémet csak a skendumok szülőbolygóján lehet fellelni a Kangaroson. A legkiválóbbak saját hajót kapnak a családjuktól, persze ezt csak a tehetősebb házak engedhetik meg maguknak. Ha elég kiváló a skendum gyermek, akkor a skendum királyságtól kapja meg a hajóját, persze ezt kérvényezni kell a családnak, és a gyermeknek bizonyítania kell rátermettségét. Ha sikerül bizonyítania, akkor nagyobb dicsőségben részesül, mintha a családtól kapott volna hajót. 


Kapcsolatok
A Skendumok nehezen alakítottak ki kapcsolatot a szövetségeseivel. Eleinte ellenséges viselkedést mutattak ellenük. Miután a dah vérvezért kihívta Tarlos Gorlum skandum király, és vereséget szenvedett a Skendum nép a dah vérvezért választotta meg új királyává, akit hatalmas tisztelettel szolgálnak a mai napig. Mivel ismét van Skendum király, a dahokkal való kapcsolat még erősebbé vállt az utóbbi időkben, főképp a nagy háború után.
Társadalom
A skendum társadalom agresszív módon viselkedik, megszálló, portyázó, fosztogató nép. A kultúrájuk tükrözi a népet is, az asszonyok különös tiszteletet és szerepet kapnak a társadalomban. A skendum nép házakra van bontva, minden egyes család egy házat jelent. A házak élén egy veterán skendum áll, egészen haláláig. Csak a legidősebbek lehetnek házvezetők. A házak felett áll a házak szövetsége. A házak szövetségében több ház szövetkezett esetleg több ellen, ennek politikai előnyei és hátrányai vannak csak. A házak már nem háborúznak egymás ellen, mint régen. A házszövetségek lényege inkább már királyválasztáskor fontos, mint területek birtoklása miatt. Természetesen a mai napig létezik egy tradicionális küzdelem a házak között, mely minden évben megrendezésre kerül. Itt kiválasztják az év bajnokát, aki hatalmas tiszteletben és gazdagságban részesül. A házszövetségek felett uralkodik a király. A király a legerősebb és legdicsőbb házakból kerülnek ki, mivel ez egy nagyon fontos és befolyásos rang akárki nem kaphatja meg. A jelenlegi király Zukho Tiramme, a Tiramme ház legidősebb sarja. A házak még több részletre oszthatók. Unokatestvérek, rokonok is szerepelnek a házakban. Természetesen vannak házak, melyek egyesültek az idők során vagy a sok házasság miatt teljes mértékben egybemosódtak. A nagy háború idején a legdicsőbb házak a Kangaros melletti holdakon területet kaptak saját hajógyárak, bányák, gyárak felépítésére. Rengeteg független ház is került ki, mely a molati szövetségtől függetlenül jelenik ma meg a galaxisban. A házak melyek elhagyták a kangarost, a mai napig tartják a kapcsolatot, de más bolygón tevékenykednek. Vannak házak, melyek a Mekver aszteroida övezetbe vonultak, hogy függetlenül portyázhassanak a galaxisban. A kalóz bandák, ezeket a házakat nem merik bántani, hiszen tudják, hogy a Skendum kapitányok a galaxis legkiválóbb hajósai. 

Történelem
A Skendumok ős történelme főképp mítoszokból és legendákból épül fel. Az első komolyabb ipari forradalmat követő évszázadokban hatalmas tengerészeti fejlődés vette kezdetét. Az űrkorszak kezdetén a Molati szövetséget ellenségének tekintette, de hamarosan szövetségessé váltak, miután a királyukat megölte a dah vérvezér tisztességes párbajban. Később a nagy háború idején nagy szerepet játszottak az Aszkáli fronton. A sokkal modernebb aszkáli cirkálókkal és rombolókkal vették fel a harcot. A megszállott hajózás iránti szeretetük és hozzáállásuk segítségével győzelmet arattak a dahnak az aszkálikkal szemben. A Krónusz szövetséggel szembeni háborúban is megállták a helyüket. Sokan nem beszélnek róla, de a forró béke előtt a Skendum flotta egészen az Ousgalig nyomta ki a frontvonalat, csak a felszíni csaták elvesztése után kénytelen voltak visszavonni erejüket a Rehammera. A rehamménál viszont csapdába csalta őket Saon Karim Elk admirális. A létszámfölény miatt hamar alulmaradtak. A Skendumoknak 12 hajójuk volt ekkora, az elkeknek közel 30. A Skendum és Elkek közötti csata a Rehamménál 5 skendum csatacirkálló és 6 elk rombolóra végződött. A skendumok ebből a cirkálóból 4 et önmegvalósítás gyanánt az elk hajóknak vezettek. Az elkeknek szerencséjük volt talán, vagy sem de a Dah hívta vissza a Skendum flottát. Mivel ekkor a Dah király uralkodott felettük a parancsot teljesítették. A nagy háború után sokkal nehezebb és erősebb hajókat kezdtek el építeni. Sokkal kitartóbb és erősebb katonákat kezdtek nevelni. A Skendum már rég készen áll egy újabb háborúra. Ki tudja, talán ők fogják kirobbantani az új világégést. 

Egyéb:
Névalkotáskor előre kerül a ház neve, mögé a keresztnév.
Példa: Tarlos Gorlum


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 4
Gyorsaság: 4
Intelligencia: 3
Karizma: 6
Állóképesség: 6
Fogékonyság: 4
Ügyesség: 4
Ellenállás: 4

Haderő:
Összesen 4 Divízió
Skendum kalapács divízió
- 20 romboló
- 15 cirkáló
- 5 anyahajó
- 200 vadászgép
- 1 csapatszállítójármű
-50 könnyű szárazföldi jármű
-10 nehéz szárazföldi jármű
-4000 szárazföldi egység
Zakar ház flottája
- 15 romboló
-10 cirkáló
-8 anyahajó
-320 vadászgép
-14 csapatszállító jármű
-500könnyű szárazföldi jármű
-300 nehéz szárazföldi jármű
-50000 szárazföldi egység
-600 fő tradicionális elit kardos katona

Királyi tengerészet

- 40 romboló

- 40 cirkáló

Sokan ház flottája

-10 romboló

- 4 cirkáló

Utan ház hadserege

-2 cirkáló

-40 szállítóhajó

-5000 Skendum Lovag

- 300 beszivárgó (kém képesség)

- 300 000 szárazföldi katona
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1039
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.