Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Haon

Go down

Haon

Témanyitás by Proteus on Kedd Szept. 26, 2017 6:05 pm

Haon


(Turian:Mass Effect)Biológiai tulajdonságok:

A Haonok különleges humanoid fajba tartozó egyedek. Fejük teljes egészét erős csont borítja, mely alatt további koponya található. Állkapocs csontjuk erősen csatlakozik a koponyájukhoz, de látványosan mozog miközben beszélnek. A haonok testén nem található szőr, testük egészét egyfajta kitinszerű bőrréteg fedi. Bőrük színe eltérő lehet, de többnyire szürkék, néhány egyed világosszürke színnel is rendelkezik. Lábukon három ujj található, kezükön az emberekhez hasonlóan öt. Az érzékszerveik rendkívül fejlettek, képesek látni a sötétben is. A magas hőmérséklet és a túl alacsony viszont az egyik legnagyobb ellenségük. Mozgásuk gyors, de fizikailag nem túl erős lények. Általánosságban 180-200 cm magasra nő megy egy fejlett haon példány. Elevenen szüli meg gyermekeit, mely emberi években mérve 80-90 évet él le.


Kultúra és vallás:
A Haonok a dahokhoz hasonlóan militarista szerű kultúrával rendelkezik. A mindennapokban viszont ezek az agresszív szokások nem nyilvánulnak meg. 
A népesség nagy része besorozható, de a Dahokkal ellentétben itt nem kötelező a gyermekkortól kezdve hadviselést tanulni. Több mint 100 ünnepnapjuk van a Haonoknak. Melyből 30 a vallásukhoz tartozik. A vallásuk az Ihidáréhoz hasonlít, hogy egy nagyobb dolgot keresnek. A haonok viszont nem a megvilágosodást, hanem az örök élet forrását keresik.  Az egyetlen kikötésük, hogy a testüket külső technológiai tényező nem változtathatja meg. (Ez már a modern Haon vallás része.) Többistenhittel rendelkeznek, szinte mindennek van istene a Haonoknál, még a csillagoknak is. Majdnem 2000 istent lehet számolni a Haon vallásban. A vallásukban még megtalálható egy ismeretlen eredetű energia, melyre bizonyíték nincsen, de a vezetőik a sámánok állítolag rendelkeznek irányítással efelett az ismeretlen energia felett, mellyel a környezetüket esetleg más személyeket, tárgyakat képesek manipulálni térben és időben.


Kapcsolatok
A Haonok eleinte elidegenedve, de végül szövetségesként közeledtek a Dahokhoz. A köztük lévő köteléket a nagy háború változtatta meg. A Haonokat úgy jegyzik manapság, hogy a Molati szövetség feje. Bár a dah a vezető fél, mégis a Haonok alapvetően nagyobb intelligencia hányadossal rendelkeznek. Sokkal okosabbak és agyafúrtabbak szövetségeseiknél, de erőfölény hiányában soha sem kerekedhettek föléjük. Mivel a ma ismert legtöbb Molati technológia Haon eredetű, ezért a Dah és a Haon függ egymástól. Egyes elemzők szerint a két nép hamarosan szimbiózisban fog élni egymással. Mások szerint idő kérdése, míg a két fél között ki nem tőr egy háború. A haonok nem fordulnak a Krónusz szövetséghez olyan agresszívan mint társaik, de nem is szívlelik őket. A független fajokkal a Haon nem foglalkozik, ugyanis a dahhal ellentétben a Haon nem rabszolgatartó faj.
Társadalom
A Haon társadalom élén a sámán áll. A sámán egyfajta vallási és politikai vezető. A kormány melyet vezet további kisebb-nagyobb részekből áll. A Haon törvényhozatalnak, a háborús minisztériumnak és még a technológiáért felelős minisztériumnak is saját sámánja van. De mind felett áll egy hatalmas sámán. Egyesek szerint ezek a sámánok természet feletti erővel rendelkeznek, de ez nem bizonyított. A polgárság élén a sámán alatt helyezkedik el a birodalmi kancellár, akinek feladata, hogy erővel, vagy békés megoldásokkal a sámánok parancsát teljesítse. Ezzel többnyire nincs probléma, hiszen a haonok képesek sámánjaikat vakon követni. A haon átlag polgárság nagy része a civil szférában helyezkedik el. Alapvető harci kiképzést persze az egész polgárság kapott, de nem olyan számottevően mint a  Dahnál. Mivel itt nincs kötelező hadi szolgálat, ezért sokaknak sikerült bányákat, cégeket alapítani. A Haonok egyfajta kutató és fejlesztő fajként is szolgál a Molati szövetségben. Rengeteg tudóst, mérnököt adott már a szövetségüknek. A Haon haderő rendkívül erős, de legerősebb pontja a kémelhárítás és az ügynökrendszere. A galaxisban a Haonoknak van a legfejeltebb kémhálózatuk. Ügynökeik kémek és egyben fejvadászok is. Ezeket az ügynököket már gyerekkoruk óta képzik. Csak nagyon kevés gyermek felel meg a követelményeknek. A Haon kémeket Fantomoknak hívják.  
Történelem
A Haon faj történelme valahol időszámításunk előtt 8000 körüle tehető. A fejlődő faj sok megpróbáltatáson ment keresztül az évezredek alatt. A bolygójukon a Halathán őshonos vadállat a Szürke Szőrű halálvadász nevezetű nagymacska keserítette meg az őslakos Haonokat. Szépen lassan sikerült feléjük kerekedni, ahogy megismerték az alapvető fegyverek elkészítését. Az ipari forradalom valamikor időszámításunk után 500 környékére tehető. Az első űrbelépésük 1609-re tehető. Az első faj mellyel találkoztak a Dah volt. Az okos Haon faj látta bennük a fenyegetést és a lehetőséget is. Dah technológiát cseréltek többnyire élelemre vagy ékszerekre, később ezeket továbbfejlesztve cserélgettek. A nagy háború előtti években a Haon és a Dah szövetséget alapított Dahia holdján a Molaton. A molati szövetség megszületett. A Haon faj a nagy háború idején a dah számára fegyvereket, kémeket és nehéz járműveket, később  gyalogságot és flottát biztosított. A forró béke előtt pár évvel saját hadiflottát építettek, melyet nem vetettek be. A mai napokban is fejlesztik a flottájukat, kérdéses, hogy ki ellen fordítják majd.
Egyéb:
Haon névalkotási példa: Ro'k Nazam


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 4
Gyorsaság: 5
Intelligencia: 5
Karizma: 3
Állóképesség: 6
Fogékonyság: 4
Ügyesség: 6
Ellenállás: 2

Haderő:
Összesen 4 Divízió
Fő Haon Haderő
- 10 romboló
- 10 cirkáló
- 1 anyahajó
- 40 vadászgép
- 5 csapatszállítójármű
-150 könnyű szárazföldi jármű
-90 nehéz szárazföldi jármű
-20000 szárazföldi egység
Do'k Zaluv admirális flottája
-7 cirkáló
-8 anyahajó
-320 vadászgép
-20 csapatszállító jármű
-1500 könnyű szárazföldi jármű
-1300 nehéz szárazföldi jármű
-120000 szárazföldi egység
-1500 fő elit alakulat

V'kol Kirom admirális flottája

- 17 romboló

- 22 cirkáló

Z'ilo Rakem admirális flottája

-2 romboló

- 8 cirkáló

R'ok Zalem ügynök-vezér elérhető egységei

-2 cirkáló

-30 kém (betörési képesség)

- 250 ügynök

- 1500 elit kommandós
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.