Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Miresh

Go down

Miresh

Témanyitás by Proteus on Vas. Szept. 24, 2017 5:37 pm

Miresh


(Verpine: Star Wars)Biológiai tulajdonságok:


A Mireshek bogárlények. Rettentő hő ellenállásra képesek, testük nagy részét vékony de erős kitinréteg borítja. Szemük a fejükből két oldalt kiáll, de rettentő jól látnak. Kommunikációjukat csattogás szerű hangok adják, ezért utazásaink során ha Mireshekkel találkozunk érdemes megtanulni a nyelvüket, mert a közös nyelvet nem tudják beszélni. Testüket továbbá tor és potroh alkotja. Lárvákkal és petékkel szaporodnak, rendkívül gyorsan képesek rá. Egy nőstény Miresh 20 petét képes lerakni egy évben. Általában 200-250cm magasra nőnek meg. Mivel már a Miresh Hegemónia megszűnt a nagy háború előtt, ezért különös és kevert egyedek jelentek meg. Egy átlagos Miresh emberi években 60-70 évet él.


Kultúra és vallás:


A miresheknek sosem volt sem kultúrájuk sem vallásuk, ha volt is akkor az első hemegónia ura elpusztította azt. A Miresh kultúra csak a hegemónia megdöntése után kezdett megjelenni. Előtte dolgozók, katonák és a Hegemónia volt. Könyörtelen elnyomás és félelem uralta annak idején a Miresheket. Ma már a demokrácia uralkodik a Gelis Primeon, ezért könnyebb mindenki számára az élet. Sokan már most elkezdték kutatni őseiket és kultúrájukat. 


Kapcsolatok

A Mireshek főképp az üzletfeleikkel kötöttek jó viszonyt. A legközelebbi vevőik a Molati szövetség. A Mireshektől ők vásárolják fel a legnagyobb készleteket fémből.
Társadalom

A Miresh Hegemónia az akkori világ egyik legelnyomóbb és legkorlátozottabb gondolkodású állam volt. 

A legnagyobb problémát a Mireshek számára az akkori szaporodási törvények alkották, így kiválasztott párok létezhettek csak, hogy a Hierarchia fennmaradhasson örökre. A kasztok megszűnésével a mireshek szabadon házasodhattak és szaporodhattak, anélkül, hogy megszabták volna, hogy a születendő gyermek milyen adottságokkal rendelkezhet.  Ma már természetes, hogy szabad házasságokban élnek a Mireshek azzal akit szeretnek. Megszűnt a hierarchia és a kasztok is. A nép többnyire a bolygón található (Gelis Prime) folyékony forró fémek feldolgozásával foglalkozik. Élelmet a föld mélyéről szereznek maguknak, természetesen állattartó földalatti gazdaságokkal rendelkeznek. 
Történelem

Az első mireshek a föld alatt éltek, megjelenésük időszámításunk előtt 10-11 ezerre tehető. Kezdetben különálló csoportokban, úgynevezett Hegemóniákban éltek. Ezeknek a hegemóniáknak az élén volt a hegemónia vezetője, ki egy királynő volt. Valamikor időszámításunk előtt 9000-8000 között kezdődtek meg a primitív eszközök használata. Az első földalatti civilizációk lassan fejlődtek egymástól távol. Mikor ezek a hegemóniák egyre növekedtek és egyre tágabb és hosszabb földalatti vájatokat készítettek hamarosan találkoztak egymással. A különálló csoportok azonnal háborúzni kezdtek egymással, és végül a legerősebb hegemónia győzedelmeskedett. Valamikor 4000 környékén másztak ki a föld alól az első felfedezők. A forró fémmel ekkor még nem tudtak mit kezdeni, egészen i.e. 2008 ig. A rohamos fejlődés, és a lehetőségek kimerítése i.e. 1000 ig tartott. Hatalmas földalatti városokat és alagútrendszereket fejlesztettek ki. A legfőbb hegemónia ereje a kasztrendszerből fakadt, mely meghatározta, hogy kinek mi a sorsa a Mireshek világában. Az ipari forradalom csupán időszámításunk után 1000 környékén következett be (így is megelőzve az emberiséget) rohamosan nőtt a népesség is. Hamarosan a föld alatti világ hatalmas lett. i.u. 1900-ban végül a technológiájuk odáig jutott, hogy képesek voltak elhagyni saját bolygójukat, majd naprendszerüket. Az első konfliktus a szomszédos dah fajjal egy gyors vereséget írt a Miresh Hegemónia számlájára. Időszámításunk után 1940-1980 ig a Miresh Hegemónia ura egy Dah volt, az akkori vérvezér diktálta a szabályokat. 2001-ben a Mireshek fellázadtak a Dah és a Hegemónia vezéreivel szemben. 2001-2050 ig tartott a szabadságharc. A győztes fél kivégezte a hegemónia vezetőinek családját, majd független szabad demokrata világot alkotott, mely ma csak Miresh Szabad Kormányként ismert. A szabadságharcokat követően a Dahok elhagyták a Gelis Prime-ot, így elveszítették egyik legfontosabb nyersanyag forrásukat, de a kirobbanó függetlenségi háborúk miatt kénytelenek voltak másfelé tekinteni. 2090-ben a Gelis Prime-on felépítettek több épületet, melyek képesek fogadni idegeneket is. 2103-ban felállították a Miresh flottát. 2129-ban kikiáltották a Gelis Prime szektor függetlenségét, megrajzolták a határvonalakat.
Egyéb:
A Hegemónia megszűnése után, már nincsenek a kasztok feltüntetve a név mellett. Az újszülött az anyja nevét viseli vezetéknévként. Névalkotási példa: G'Ro'k Sa'pu


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 9
Gyorsaság: 3
Intelligencia: 3
Karizma: 3
Állóképesség: 5
Fogékonyság: 4
Ügyesség: 3
Ellenállás: 5

Haderő:
Összesen 2 Divízió
Első Miresh Flotta
- 10 romboló
- 28 cirkáló
- 2 anyahajó
- 80 vadászgép
- 4 csapatszállítójármű
-130 könnyű szárazföldi jármű
-140 nehéz szárazföldi jármű
-15000 szárazföldi egység
Második Miresh Flotta
-10 cirkáló
-4 anyahajó
-160 vadászgép
-10 csapatszállító jármű
-500 könnyű szárazföldi jármű
-300 nehéz szárazföldi jármű
-20000 szárazföldi egység
-400 fő elit alakulat
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.