Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month
Proteus
 
F06MG19
 
Werk
 

Poll

Miresh

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Miresh

Témanyitás by Proteus on Vas. Szept. 24, 2017 5:37 pm

Miresh


(Verpine: Star Wars)Biológiai tulajdonságok:


A Mireshek bogárlények. Rettentő hő ellenállásra képesek, testük nagy részét vékony de erős kitinréteg borítja. Szemük a fejükből két oldalt kiáll, de rettentő jól látnak. Kommunikációjukat csattogás szerű hangok adják, ezért utazásaink során ha Mireshekkel találkozunk érdemes megtanulni a nyelvüket, mert a közös nyelvet nem tudják beszélni. Testüket továbbá tor és potroh alkotja. Lárvákkal és petékkel szaporodnak, rendkívül gyorsan képesek rá. Egy nőstény Miresh 20 petét képes lerakni egy évben. Általában 200-250cm magasra nőnek meg. Mivel már a Miresh Hegemónia megszűnt a nagy háború előtt, ezért különös és kevert egyedek jelentek meg. Egy átlagos Miresh emberi években 60-70 évet él.


Kultúra és vallás:


A miresheknek sosem volt sem kultúrájuk sem vallásuk, ha volt is akkor az első hemegónia ura elpusztította azt. A Miresh kultúra csak a hegemónia megdöntése után kezdett megjelenni. Előtte dolgozók, katonák és a Hegemónia volt. Könyörtelen elnyomás és félelem uralta annak idején a Miresheket. Ma már a demokrácia uralkodik a Gelis Primeon, ezért könnyebb mindenki számára az élet. Sokan már most elkezdték kutatni őseiket és kultúrájukat. 


Kapcsolatok

A Mireshek főképp az üzletfeleikkel kötöttek jó viszonyt. A legközelebbi vevőik a Molati szövetség. A Mireshektől ők vásárolják fel a legnagyobb készleteket fémből.
Társadalom

A Miresh Hegemónia az akkori világ egyik legelnyomóbb és legkorlátozottabb gondolkodású állam volt. 

A legnagyobb problémát a Mireshek számára az akkori szaporodási törvények alkották, így kiválasztott párok létezhettek csak, hogy a Hierarchia fennmaradhasson örökre. A kasztok megszűnésével a mireshek szabadon házasodhattak és szaporodhattak, anélkül, hogy megszabták volna, hogy a születendő gyermek milyen adottságokkal rendelkezhet.  Ma már természetes, hogy szabad házasságokban élnek a Mireshek azzal akit szeretnek. Megszűnt a hierarchia és a kasztok is. A nép többnyire a bolygón található (Gelis Prime) folyékony forró fémek feldolgozásával foglalkozik. Élelmet a föld mélyéről szereznek maguknak, természetesen állattartó földalatti gazdaságokkal rendelkeznek. 
Történelem

Az első mireshek a föld alatt éltek, megjelenésük időszámításunk előtt 10-11 ezerre tehető. Kezdetben különálló csoportokban, úgynevezett Hegemóniákban éltek. Ezeknek a hegemóniáknak az élén volt a hegemónia vezetője, ki egy királynő volt. Valamikor időszámításunk előtt 9000-8000 között kezdődtek meg a primitív eszközök használata. Az első földalatti civilizációk lassan fejlődtek egymástól távol. Mikor ezek a hegemóniák egyre növekedtek és egyre tágabb és hosszabb földalatti vájatokat készítettek hamarosan találkoztak egymással. A különálló csoportok azonnal háborúzni kezdtek egymással, és végül a legerősebb hegemónia győzedelmeskedett. Valamikor 4000 környékén másztak ki a föld alól az első felfedezők. A forró fémmel ekkor még nem tudtak mit kezdeni, egészen i.e. 2008 ig. A rohamos fejlődés, és a lehetőségek kimerítése i.e. 1000 ig tartott. Hatalmas földalatti városokat és alagútrendszereket fejlesztettek ki. A legfőbb hegemónia ereje a kasztrendszerből fakadt, mely meghatározta, hogy kinek mi a sorsa a Mireshek világában. Az ipari forradalom csupán időszámításunk után 1000 környékén következett be (így is megelőzve az emberiséget) rohamosan nőtt a népesség is. Hamarosan a föld alatti világ hatalmas lett. i.u. 1900-ban végül a technológiájuk odáig jutott, hogy képesek voltak elhagyni saját bolygójukat, majd naprendszerüket. Az első konfliktus a szomszédos dah fajjal egy gyors vereséget írt a Miresh Hegemónia számlájára. Időszámításunk után 1940-1980 ig a Miresh Hegemónia ura egy Dah volt, az akkori vérvezér diktálta a szabályokat. 2001-ben a Mireshek fellázadtak a Dah és a Hegemónia vezéreivel szemben. 2001-2050 ig tartott a szabadságharc. A győztes fél kivégezte a hegemónia vezetőinek családját, majd független szabad demokrata világot alkotott, mely ma csak Miresh Szabad Kormányként ismert. A szabadságharcokat követően a Dahok elhagyták a Gelis Prime-ot, így elveszítették egyik legfontosabb nyersanyag forrásukat, de a kirobbanó függetlenségi háborúk miatt kénytelenek voltak másfelé tekinteni. 2090-ben a Gelis Prime-on felépítettek több épületet, melyek képesek fogadni idegeneket is. 2103-ban felállították a Miresh flottát. 2129-ban kikiáltották a Gelis Prime szektor függetlenségét, megrajzolták a határvonalakat.
Egyéb:
A Hegemónia megszűnése után, már nincsenek a kasztok feltüntetve a név mellett. Az újszülött az anyja nevét viseli vezetéknévként. Névalkotási példa: G'Ro'k Sa'pu


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 9
Gyorsaság: 3
Intelligencia: 3
Karizma: 3
Állóképesség: 5
Fogékonyság: 4
Ügyesség: 3
Ellenállás: 5

Haderő:
Összesen 2 Divízió
Első Miresh Flotta
- 10 romboló
- 28 cirkáló
- 2 anyahajó
- 80 vadászgép
- 4 csapatszállítójármű
-130 könnyű szárazföldi jármű
-140 nehéz szárazföldi jármű
-15000 szárazföldi egység
Második Miresh Flotta
-10 cirkáló
-4 anyahajó
-160 vadászgép
-10 csapatszállító jármű
-500 könnyű szárazföldi jármű
-300 nehéz szárazföldi jármű
-20000 szárazföldi egység
-400 fő elit alakulat
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1039
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.