Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Dah / Dahak

Go down

Dah / Dahak

Témanyitás by Proteus on Hétf. Aug. 07, 2017 5:43 pm

Dah / Dahak

(Krogan: Mass Effect)Biológiai tulajdonságok:

A dah faj humanoid típusú faj, teste nagy részét kemény bőrréteg borítja. Emlős faj, elevenen szüli meg gyermekeit, szaporodásuk lassú a nőstény dah 32 hónap alatt hordja ki gyermekét. Szervezetük rendkívül ellenálló a hideggel szemben ellenben magas hőmérsékletben rendkívül tehetetlenek. Zömök, magas testalkatúak egy fejlett példány akár 150-200 kg is lehet. Csontvázuk vastag és ellenállóbb a legtöbb fajhoz képest. Képesek nagymértékű sugárzást rövid ideig elviselni bármilyen szervi károsodás nélkül. Fejükön egy csontszerű kinövés található, mely magas védettséget biztosít számukra esések vagy ütődések ellen. A 20 évet betöltött dahok testébe katonai implantátumokat helyeznek, melyek növelik kitartásukat, ezek az implantátumok teljesítmény fokozókat fecskendeznek a véráramba, hogy adrenalinjuk növekedjen. Végtagjaik rövidek. A dah emberi években számolva 90-100 évet él, majd elhalálozik.
Kultúra és vallás:


A dahok világa mindig is a militarizmusról, birtoklásról és hatalomról szolt. Évezredes tradíció a párviadal, a serdülő gyermekek vesznek részt. A győztes eldöntheti, hogy ellenfelét megöli, vagy szolgájává teszi. A dah oktatás része a harci kiképzés, mely során elsajátítják a gyilkolás minden formáját. A polgárság alkotja az aktív szolgálatot teljesítő katonákat, minden egyes dah része a hatalmas hadseregnek. Alapvetően csordákban élnek, a csordák élén a legidősebb hím áll. A hímek feladata a faj gyarapítása, mivel lassan hordják ki gyermekeiket ezért egy hím számára a csordának biztosítania kell legalább 5-6 nőstényt. A szaporodás különös szerepet kap kultúrájukban. A legdicsőbb hím címet egy csordában azok kapják, akiknek gyermekei száma a legmagasabb, és mindegyik gyermeke a párviadal során győztesként került ki. Ha testvérharcra kerül sor, akkor az anyja dönthet a vesztes sorsáról. Egy csorda általában 100-200 főből áll, melyek egy-egy frakciót tesznek ki a dah politikában. Vallásuk kialakulásában jelentős szerepet játszott a szaporodás. A fajfenntartás számukra a legfontosabb. A dah militarista faj, nincsenek isteneik sem ünnepnapjaik. Az elveszett ősi dah vallásban összesen harminc nyolc istent létezett. 

Kapcsolatok


A dahok faj a magához hasonlókhoz fűzi csak jó viszony. Képtelen megtűrni pacifista államokat és azok lakóit. A fő szövetségesük a Haon faj, az egyetlen olyan népcsoport, mely ellen még nem indított háborút. Laza viszony fűzi azokat, akik önként csatlakoztak a Dah Birodalomhoz, vagy a molati szövetséghez. Bármikor képesek lennének feláldozni őket a győzelem érdekében.
Társadalom


A dah faj csordákban él, de a csordák felett is létezik egy olyan személy aki felettük áll, vérvezérnek hívják. A vérvezérek ága a D'Ta csordából indult közel hatszáz évvel ezelőtt, általában az előző vérvezér gyermekei közül választják ki a legmegfelelőbb személyt. A vérvezér tulajdonságai közé kell, hogy tartozzon a végtelen agresszió és az elnyomási hajlam. De ez még mindig nem elég, azonfelül, hogy könyörtelen vezetőre van szükségük, az adott gyermeknek már 10 éves korában magasabb intelligenciával kell rendelkeznie kortársainál. A D'Ta csorda szerencséje, hogy általában tőlük származnak a tudósok, mérnökök vagy feltalálók, így az intelligencia képes tovább öröklődni. A vérvezér alatt a csordák vezetői állnak, a legidősebb vezeti a csordát. A legerősebb hímek pedig szaporodnak, az lesz a csordavezető akinek az utódjai a legerősebbek lesznek. A csordákon belül is létezik hierarchia, a nők szerepe kiemelt a csordák életében, számukra biztosítják a legnagyobb kényelmet és luxust. A csordavezető alatt helyezkedik el a legerősebb hím, mely legalább 1 generációval fiatalabb a vezetőnél. Őt Gruan-nak hívják általában, később neki kell majd átvennie a csorda vezetését. A csorda további tagjai teszik ki munkásokat, kézműveseket, szakembereket vagy éppen a harcosokat. Mindenkinek saját munkaköre van, ellenben nem gyengülhet el, háború vagy harcok esetére mindig készen kell állnia.
Történelem

A dah történelem többnyire a háborúról szolt. A legerősebb vérvezérek idején kerültek a csillagok közé. Gyors léptekben kezdtek terjeszkedni a világűrben, ami ahhoz vezetett, hogy konfliktus alakult ki a bukott aszkáli birodalommal. Az aszkálik első sorban próbálták megtalálni a hangot az agresszor dahhal, de sikertelennek bizonyult. Elsőként az aszkáli birodalom üzent hadat, de később visszájára fordult és a dah indított támadást az aszkáli birodalom ellen. Mivel gyorsan kiismerték szolgáik gyengeségeit, képesek voltak nagy ütemben nyomulni az űr frontvonalán. Az űrcsatákban eleinte alulmaradtak, de idővel felvették a versenyt majd győzelmet arattak felettük. Rábírták az ősi civilizációt a kapitulációra. A győztes faj nem volt képes csillapodni, a krónusz szövetség tagjai ellen vonult. Mivel az Ihidárok és szövetségesei képesek voltak feltartani őket, hamarosan megállt a frontvonal. Patthelyzet alakult ki a két frakció között, majd veszteségeikre utalva fegyverszünetet kötöttek, melyet egy instabil béke követett. A nagy háborút követő évtizedek során a dah technológia fejlődni kezdett, főképp haditechnika és biotechnika. Hatékonyságuk növelése érdekében implantátumokat helyeztek el testükben. A mai időkben a dah faj, fegyverkezik és a következő nagy hódítására készül, de tudják, hogy az ihidárok is fel fognak készülni a következő nagy égésre.
Egyéb:

Névalkotáskor előre kerül a csorda neve, mellé a keresztnév mögé pedig az anyja neve. Nevük mássalhangzóval kezdődik, melyet egy aposztróf követ. Minden név ilyen szabály alapján születik.

Csordák:
D'Ta - A vérvezérek csordája
K'Mo, L'Ra, D'Ro, D'Ko, L'Po, F'Ra

A játékosok számára megengedett csordák alkotása.
Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 9
Gyorsaság: 3
Intelligencia: 3
Karizma: 3
Állóképesség: 5
Fogékonyság: 4
Ügyesség: 3
Ellenállás: 5

Haderő:
Összesen 6 Divízió 

Vérvezér flotta:
- 10 romboló
- 10 cirkáló
- 4 anyahajó
- 160 vadászgép
-5 csapatszállító
- 30000 szárazföldi egység

Galom Csorda Flottája
- 15 romboló
- 12 cirkáló
- 6 csapatszállító
- 100 könnyű szárazföldi jármű
- 80 nehéz szárazföldi jármű
- 15 szárazföldi gyors építésű bázis
- 50000 szárazföldi egység
- 100 Galom Csorda Elit katona

Uhakaar Csorda Flottája
- 18 romboló
- 7 cirkáló
- 5 csapatszállító
- 300 könnyű szárazföldi jármű
-100 000 szárazföldi egység
- 75 Uhakaar Elit Kommandós

T'Krona Csorda Flottája
- 20 cirkáló
- 2 anyahajó
- 80 vadászgép

Dahidár Flotta
- 15 romboló
- 30 cirkáló

K'Ta csorda flottája
- 3 Cirkáló
- 1 Anyahajó
- 40 vadászgép
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.