Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Aszkál / Aszkáliai

Go down

Aszkál / Aszkáliai

Témanyitás by Proteus on Szer. Aug. 02, 2017 4:43 pm

Aszkál(Protoss: Star Craft)


Biológiai tulajdonságok:

Az Aszkál faj testét tekintve különleges, humanoid fajként az első mely evolúciós ágon fejlődött tovább az űrkorszaka alatt. Bőrük kemény és kék színű, képesek alkalmazkodni a legzordabb környezethez is. Csontvázuk kemény, két szívük van. A testükben több máj, lépszerű képződmények találhatóak melyek egyszerre, egymás nélkül is képesek ellátni feladatukat. Rendkívül erős izomzattal rendelkeznek. Átlagos intelligenciájuk elég magas egy átlagos fajhoz képest. Átlagos magasságuk 170-190cm ig terjed. Fejük tetején hajszerű képződmény található, mely vastag szálakban nő ki fejük csúcsán. Egy Aszkáli közel 1000 emberi évet képes leélni. Szaporodási módjuk nincsen, így utódokat nem képesek nemzeni.
Kultúra és vallás:


Az Aszkálik nem rendelkeznek kultúrával, intelligensek de létezésükhöz nem tudnak kötni olyan napokat melyeket ünnepnapnak hívnak. Mivel az Aszkálik egy bukott birodalom, ezért sok mindent eltitkolnak más fajok elől. Többnyire három nagyobb ősi személy van, akit istenként tisztel az Aszkáli vallás, a Reoskan. Hoa'kto a félelem szülötte, a legenda szerint az első Aszkáli harcosok vették fel vele a harcot, miután sem ő sem az aszkálik nem győzedelmeskedtek ezért kiválasztott faj lett. Hi'rodta a halál szülötte, az aszkáli vallásban az ő feladata a halottakat a túlvilágra segíteni. A vallásuk szerint, az aszkálik egy kiválasztott faj, kiknek a feladata a galaxis egyedüli uralása. Zigal'wo a létezés szülötte, a vallásuk szerint ő engedte meg az Aszkáliknak, hogy letelepedjenek és éljenek. Az isteneiknek templomokat és szent földeket jelöltek ki, bár sok része a nagy háború alatt megsemmisült vagy kiesett a kezeik közül. Mivel erősen vallásos faj, ezért az a kevés megmaradt egyén többnyire a vallásgyakorlását folytatja, a nagy háború után.
Kapcsolatok


Az aszkáli faj az utolsó fennmaradt ősi nép. Más fajok megjelenését nem igazán tűrte el maga mellett, de kénytelen voltak. Mikor az Ihidárok és a Krónusz szövetsége megelégelte az aszkálik követeléseit háborút indítottak ellenük. A dahtól elszenvedett vereség után a kapitulációt követően az Aszkálik berekesztették a kommunikációt az ifjabb fajokkal. Bár sok minden rejtve maradt más fajok előtt ezek miatt, de vallják, hogy az univerzum egy kegyetlen hely, amit már az ifjú fajok fejetlen viselkedésének köszönhetően ők sem lesznek képesek megmenteni. 
Társadalom

Az aszkáli faj legfeljebb 500-1000 főből állhat. A faj többi részét úgynevezett gén módosítottak alakítják, akik azt a kevés őslakosságot szolgálják ki. Ezek a gén módosítottak eredetileg aszkáli klónok voltak, akiket később átalakítottak rovarszerű agresszív lénnyé, akiket totális kontroll alatt tartanak. A nagy háború alatt is őket vetették be gyalogságként. Poltikai szempontból az Aszkáli űrbirodalom megszűnt létezni a nagy háború után, de továbbra is a főpap vezeti a fennmaradt népet. A nép egymás között szentimentális, többnyire az ősi nyelvet használják még. Különlegességük a vallás és a politika keveredése is, olyan módon, hogy a főpap, nem csak a vallási befolyást, hanem poltikai befolyást is gyakorol, a törvényeket erősen korlátozzák a vallási határok, de az aszkáli nép ezt példa nélkülien képes betartani. Az aszkáliaiak közül senki sem folytat, folytathat illegális vagy törvénybe ütköző tevékenységet.
 
(Génmódosított Aszkáli harcos)
(Star Craft: Zerg)


A gén-módosítottak száma közel 10-15 milliárd fő, melyből legalább 13 milliárd aktív szolgálatot teljesít az Aszkáli hadseregben. A fennmaradók pedig a szaporítók és a szolgák. Félő, hogy ha kihal az aszkáli faj a gén módosítottak saját öntudatra ébrednek, és hódítani kezdenek a galaxisban. Bár a nagy háború ideje alatt már kiismerték a gyengéiket, mégis hatalmas erőt képviselnek a galaxisban. Az egyetlen faj, akik képesek felvenni a harcot velük a dahok. Mivel az aszkáli faj kihalóban van, és számuk csekély ezért ők maguk is tartanak a lázadásuktól.
Történelem
Az aszkáli űrbirodalom fénykora valamikor a számított idő előtt 2-3000 évvel volt. A legendákból és szóbeszédekből ismerjük csak azt az időt, ami az Ihidárok előtt volt. A szóbeszéd szerint négy hatalmas űrbirodalom létezett, melyek között megtalálhatóak azok, akik az emberi történelmet befolyásolták az ókorban. A történet szerint a négy nép között egy háború robbant ki, márpedig  a Begva bolygóért. A történet szerint a Begva egy gyönyörű, életképes bolygó volt tele olyan fémekkel melyekre a birodalmak vágytak, ezek nem egyszerű fémek voltak melyekből egyszerű páncélok voltak készíthetőek vagy űrhajók. Azokat a fémeket tartották a világ első és legerősebb fémeinek, amiből az aszkál vezető szeretett volna magának csináltatni egy olyan páncélt, melyben egyedül is képes lett volna leigázni ellenségeit. Ám terve meghiúsult, többen vágytak a bolygóban rejlő kincsekre. A háború kitört a bolygóért, több milliárd élet veszett oda a harcokban, de végül az Aszkálik jöttek ki győztesként. A begván volt az utolsó nagy ütközet, mely a bolygót élhetetlenné tette. Állítólag egy olyan fegyvert vetettek be, mely a mai ismert formájává változtatta a planétát. Az aszkálik tagadják, hogy ez valaha megtörtént volna. A legendába illő háború után, az aszkálik elkezdtek szépen lassan fogyatkozni és kihalni. Sokan a háborúban, sokan a keserűsében vesztek oda, vagy vetettek véget életüknek. Mivel önvédelemre képtelenné váltak, ezért az Aszkálik klónokat készítettek. A sikertelenség miatt azonban kénytelen voltak elvetni a projectet, ám az utolsó pillatban sikerült létrehozni valami groteszket, valami durvát amit ma Aszkáli gén módosítottként ismerünk, más néven Askali Genesis. A lények száma nőtt, viszont a nép egyre gyengült. Megérkeztek az első fiatal fajok a galaxisban, akik képesek voltak felvenni a versenyt az ősi fajjal. Mivel az aszkáliak büszkesége emiatt hanyatlani kezdett, poltikai úton próbálták meg az Ihidárokat, Dahokat, Elkeket és Haonokat visszatartani a robbanás szerű fejlődéstől. Sikertelen volt a poltikai manőver, ezért a tettek mezejére léptek. Az egykori birodalom ugyan erős volt, de katonai szempontból már alább maradt fiatal riválisaival szemben. A számítások ellenére háborút indított ellenük, mely a saját végzetét okozta. A nagy háborút megelőlegezték, miután a Dah ellen veszítettek, kapituláltak de otthonukat végül nem adták át nekik. A nagy háború ideje alatt, próbálták lemosni magukról a háborús bűneiket, gondolván, hogy a Dah fog győzedelmeskedni a Krónusz szövetsége felett. De nem így történt, kitört a forró béke. Az aszkálik két tűzközé szorítva próbálnak túlélni, és fennmaradni. Ha egy újabb háború kitör kénytelenek lesznek egy oldalra csatlakozni, vagy végleg a vérengzés martalékává vállnak. 
Egyéb


Névképzés: Aszkáli keresztnevek, három betűből állnak melyből kettő magánhangzó, második nevük a születésekor kapott tulajdonságuk, pl.: fenséges. Egy teljes név: Aeo a Fenséges. Mivel már kihalóban lévő faj, ezért kezdő karakternek nem ajánlott, minimum kor: 450 év


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 3
Gyorsaság: 4
Intelligencia: 5
Karizma: 5
Állóképesség: 4
Fogékonyság: 3
Ügyesség: 4
Ellenállás: 2
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.