Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week
Proteus
 

Top posting users this month
Proteus
 

Poll

Ihidár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Ihidár

Témanyitás by Proteus on Hétf. Júl. 31, 2017 1:33 pm

Ihidár(Kép, Mass Effect: Salarian)


Biológiai tulajdonságok:

Az ihidárok a legtöbb humanoid fajhoz képest négy darab végtaggal rendelkeznek, melyek hosszúra nyúlnak ki a testükből. Magasságuk 190cm-250cm ig terjed. Testük nem szívós, bőrük és belső szerveik sérülékenyek. Két tüdővel és két gyomorral rendelkeznek, mégsem fogyasztanak sok ételt. Szívük a mellkasuk közepén található. 
Emlős, ezért elevenen szüli meg utódjait. Fejük két csápban végződik, mely a hanghullámokat alakítja át számukra hanggá. Csontvázuk szerkezete az emberhez hasonló, de kevesebb csont található a testükben, ezek a csontok viszont jóval szívósabbak. Egy ihidár kezét nehéz eltörni ezért, de másutt könnyen sérüléseket szenvedhet. Egy ihidár átlagosan 170 emberi évet él le, majd elhalálozik.
Kultúra és vallás:


Az Ihidár kultúra sajátos. Bár a nagy háború sebeit még mindig magában hordozzák, szépen lassan felépülnek szellemileg. A kultúrájuk és népviseletük nagyon egyszerű vászon ruhákból áll. Népi étel számukra a rántott halfélék és a csípős levesek. Vallásuk fő témája az eredetkeresés és felvilágosodás, keresik a természet csodáit és tisztelik azt. Egy évben 12 ünnepséget tartanak, mely mind mélyen gyökerezik az Ihidár ős kultúrához és legtöbbjük a természethez kapcsolódik. Vallási fanatizmust mutatnak akkor, ha az adott ünnepségeken eső esik. Ekkor a természetnek megköszönik, hogy az életet adó vizet megosztja velük az Ikha. A nők az Ihidár kultúrában kulcsfontosságú szerepet játszanak, a mélyen tisztelt női egyedek számára külön ünnepnapon fejezik ki hím egyedek, megköszönik létezésüket. 

Kapcsolatok


Az Ihidár faj diplomáciai szempontból visszahúzódó, bár a Krónusz szövetségének vezető tagja, mégsem próbálja elnyomni azokat a fajokat akik ugyan így tagja a szövetségnek. Többnyire a nagy-háborús szövetségeseihez fűzi jó kapcsolat. Az emberekkel és a hozzá hasonló fiatal fajokhoz hidegséggel fordul. Ez érezhető a népen is, többnyire kerülik azokat akik a politikai elit elítél vagy kerül. Ellenszenvet érez a bukott Aszkál birodalommal szemben, a nagyháborús cselekedeteiket a mai napig nem bocsájtották meg számukra. A Dahokkal és szövetségeseivel csak a szükség esetén nyit diplomáciai kapcsolatot. Az ihidárok gyűlöletet éreznek azok iránt, akik csatlakoznak a Molati szövetséghez.
Társadalom


Az ihidár faj társadalmát és politikai berendezkedését tekintve egy demokratikus köztársaság. A népet egy titkos "Árnyék tanács" vezeti az Ikhárol. A vezetők nevei és holléte ismeretlen, félévente gyűlnek össze, hogy megvitassák a jövő dolgait. Az effektív vezető, aki a nép elé áll általában ősi nemesi családokból kerülnek ki. A királyságszerű időszakból, mely visszavezethető egészen időszámításunk előtt 4000 ig. A társadalom nyitott a politikára, a nép szava súlyosabb mint az árnyéktanácsé. A nagy háború utáni időktől kezdve, ha a nép szükségét érzi az árnyéktanács lecserélésére jogukban áll azt megtenni. Ha esetlen bűnöket követtek el, a tagoknak kötelező felfedni magukat és bűnhődni tetteikért, ahogy az a nagy háborús események után is történt.
Történelem


Az ihidárok űrbelépésüket követően megpróbálták a legmegfelelőbb bolygókat kolonizálni, melyek a naprendszerükhöz elég közel esett, és számukra lakhatóak voltak. Határaik gyarapodásával viszont egyre közelebb kerültek az Aszkál birodalom határaihoz, mely minden probléma forrásává vállt a két nép számára. Ahogy teltek az idők, megjelentek az Elkek is. Az elkekkel könnyen felvették a kapcsolatot, bár eleinte nem szívesen osztottak meg velük információkat. Ahogy erősödött az Ihidár és Aszkáli konfliktus úgy kerültek képbe a Dahok és csatlósaik a Haonok. Mivel hasonló szinten voltak, mint az Ihidárok könnyen kerültek egymással szembe. Mivel az Aszkálik háborút indítottak az Ihidárok és Elkek ellen, ők szövetkeztek, ahogy újonnan érkezett riválisaik is. Megszületett a két szövetség, a Krónusz és Molati szövetség. A két szövetség az aszkáli birodalom bukása után háborúba kezdett dah kezdeményezéssel. Mivel a krónusz szövetsége legyengült ezért könnyen áttörték a fő védelmi vonalakat. Az Ihidárok nehezen tudták csak visszaverni a molati szövetséget. Miután a felek patthelyzetbe kerültek békét voltak kénytelenek kötni. A nagy háború alatt a Dahok teljes ihidár kolóniákat irtottak ki, mely mély sebet hagyott kapcsolatukban és az Ihidár népben. A békeidőszak még tart, közel 100 éve tart ez az állapot, de ki tudja meddig lesznek képesek fenntartani.
Egyéb:


Karakter név létrehozásakor, egy keresztnév és egy vezetéknév. 
A keresztnév elől helyezkedik el, két betű és egy aposztróf majd újabb négy betűből áll. A keresztnév végén az utolsó betű előtt helyezzünk el egy aposztrófot. 


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 2
Gyorsaság: 3
Intelligencia: 6
Karizma: 3
Állóképesség: 4
Fogékonyság: 5
Ügyesség: 3
Ellenállás: 4

Karakter létrehozásakor választható extra képességpont, mely alapból +5 pontot ad egy adott képességhez.

Kémkedés, Vezetés, Számítógép használat
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1046
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.