Open Space - Uprising Space (S2)
Te még nem vagy tagja az oldalnak, vagy csupán nem vagy bejelentkezve.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (8 fő) Kedd Aug. 18, 2015 3:37 pm-kor volt itt.
Barátoldalak
Barát oldalaink:
Neminra Világa


Mellék vállalkozásunk:
Top posting users this week

Top posting users this month

Poll

Ihidár

Go down

Ihidár

Témanyitás by Proteus on Hétf. Júl. 31, 2017 1:33 pm

Ihidár(Kép, Mass Effect: Salarian)


Biológiai tulajdonságok:

Az ihidárok a legtöbb humanoid fajhoz képest négy darab végtaggal rendelkeznek, melyek hosszúra nyúlnak ki a testükből. Magasságuk 190cm-250cm ig terjed. Testük nem szívós, bőrük és belső szerveik sérülékenyek. Két tüdővel és két gyomorral rendelkeznek, mégsem fogyasztanak sok ételt. Szívük a mellkasuk közepén található. 
Emlős, ezért elevenen szüli meg utódjait. Fejük két csápban végződik, mely a hanghullámokat alakítja át számukra hanggá. Csontvázuk szerkezete az emberhez hasonló, de kevesebb csont található a testükben, ezek a csontok viszont jóval szívósabbak. Egy ihidár kezét nehéz eltörni ezért, de másutt könnyen sérüléseket szenvedhet. Egy ihidár átlagosan 170 emberi évet él le, majd elhalálozik.
Kultúra és vallás:


Az Ihidár kultúra sajátos. Bár a nagy háború sebeit még mindig magában hordozzák, szépen lassan felépülnek szellemileg. A kultúrájuk és népviseletük nagyon egyszerű vászon ruhákból áll. Népi étel számukra a rántott halfélék és a csípős levesek. Vallásuk fő témája az eredetkeresés és felvilágosodás, keresik a természet csodáit és tisztelik azt. Egy évben 12 ünnepséget tartanak, mely mind mélyen gyökerezik az Ihidár ős kultúrához és legtöbbjük a természethez kapcsolódik. Vallási fanatizmust mutatnak akkor, ha az adott ünnepségeken eső esik. Ekkor a természetnek megköszönik, hogy az életet adó vizet megosztja velük az Ikha. A nők az Ihidár kultúrában kulcsfontosságú szerepet játszanak, a mélyen tisztelt női egyedek számára külön ünnepnapon fejezik ki hím egyedek, megköszönik létezésüket. 

Kapcsolatok


Az Ihidár faj diplomáciai szempontból visszahúzódó, bár a Krónusz szövetségének vezető tagja, mégsem próbálja elnyomni azokat a fajokat akik ugyan így tagja a szövetségnek. Többnyire a nagy-háborús szövetségeseihez fűzi jó kapcsolat. Az emberekkel és a hozzá hasonló fiatal fajokhoz hidegséggel fordul. Ez érezhető a népen is, többnyire kerülik azokat akik a politikai elit elítél vagy kerül. Ellenszenvet érez a bukott Aszkál birodalommal szemben, a nagyháborús cselekedeteiket a mai napig nem bocsájtották meg számukra. A Dahokkal és szövetségeseivel csak a szükség esetén nyit diplomáciai kapcsolatot. Az ihidárok gyűlöletet éreznek azok iránt, akik csatlakoznak a Molati szövetséghez.
Társadalom


Az ihidár faj társadalmát és politikai berendezkedését tekintve egy demokratikus köztársaság. A népet egy titkos "Árnyék tanács" vezeti az Ikhárol. A vezetők nevei és holléte ismeretlen, félévente gyűlnek össze, hogy megvitassák a jövő dolgait. Az effektív vezető, aki a nép elé áll általában ősi nemesi családokból kerülnek ki. A királyságszerű időszakból, mely visszavezethető egészen időszámításunk előtt 4000 ig. A társadalom nyitott a politikára, a nép szava súlyosabb mint az árnyéktanácsé. A nagy háború utáni időktől kezdve, ha a nép szükségét érzi az árnyéktanács lecserélésére jogukban áll azt megtenni. Ha esetlen bűnöket követtek el, a tagoknak kötelező felfedni magukat és bűnhődni tetteikért, ahogy az a nagy háborús események után is történt.
Történelem


Az ihidárok űrbelépésüket követően megpróbálták a legmegfelelőbb bolygókat kolonizálni, melyek a naprendszerükhöz elég közel esett, és számukra lakhatóak voltak. Határaik gyarapodásával viszont egyre közelebb kerültek az Aszkál birodalom határaihoz, mely minden probléma forrásává vállt a két nép számára. Ahogy teltek az idők, megjelentek az Elkek is. Az elkekkel könnyen felvették a kapcsolatot, bár eleinte nem szívesen osztottak meg velük információkat. Ahogy erősödött az Ihidár és Aszkáli konfliktus úgy kerültek képbe a Dahok és csatlósaik a Haonok. Mivel hasonló szinten voltak, mint az Ihidárok könnyen kerültek egymással szembe. Mivel az Aszkálik háborút indítottak az Ihidárok és Elkek ellen, ők szövetkeztek, ahogy újonnan érkezett riválisaik is. Megszületett a két szövetség, a Krónusz és Molati szövetség. A két szövetség az aszkáli birodalom bukása után háborúba kezdett dah kezdeményezéssel. Mivel a krónusz szövetsége legyengült ezért könnyen áttörték a fő védelmi vonalakat. Az Ihidárok nehezen tudták csak visszaverni a molati szövetséget. Miután a felek patthelyzetbe kerültek békét voltak kénytelenek kötni. A nagy háború alatt a Dahok teljes ihidár kolóniákat irtottak ki, mely mély sebet hagyott kapcsolatukban és az Ihidár népben. A békeidőszak még tart, közel 100 éve tart ez az állapot, de ki tudja meddig lesznek képesek fenntartani.
Egyéb:


Karakter név létrehozásakor, egy keresztnév és egy vezetéknév. 
A keresztnév elől helyezkedik el, két betű és egy aposztróf majd újabb négy betűből áll. A keresztnév végén az utolsó betű előtt helyezzünk el egy aposztrófot. 


Start tulajdonságok:
Fizikai erő: 2
Gyorsaság: 3
Intelligencia: 6
Karizma: 3
Állóképesség: 4
Fogékonyság: 5
Ügyesség: 3
Ellenállás: 4

Karakter létrehozásakor választható extra képességpont, mely alapból +5 pontot ad egy adott képességhez.

Kémkedés, Vezetés, Számítógép használat
avatar
Proteus
Vezető
Vezető

Hozzászólások száma : 1048
Join date : 2015. Aug. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése http://opnspacehu.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.